Ara

Uluslararası Müzik Bilim Enerji ve Mühendislik Fuarınca düzenlenen piyano yarışmasında öğrencimiz Asude ÇEPİK ikinci olmuştur. Kendisini ve emeği geçen öğretmenlerimizi tebrik ediyoruz.

Ara

Okul Rehberlik Servisi Mesleki Rehberlik çalışmaları kapsamında 12. sınıf Dil Grubu öğrencilerimiz 4/12/2023 tarihinde Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesini ziyaret etmişlerdir. Öğrencilerimiz "İngilizce Mütercim Tercümanlık" "Almanca Mütercimlik" "İngiliz Dili ve Edebiyatı" "Alman Dili ve Edebiyatı" bölümlerinin öğretim üyelerinden bölüm dersleri, Erasmus olnakları, çift ana dal ve yan dal seçenekleri, mezunların iş olanakları ve çalışma koşulları konularında birebir bilgi almışlar ardından kampüs turu yapmışlardır.

Kas

Milli Eğitim Bakanlığımızca başlatılan Dilimizin Zenginlikleri Projesi; okullarda yapılacak söz varlığını zenginleştirme çalışmaları ile öğrencilerin dilimizin zenginliklerini tanımasını, kültür taşıyıcısı olan sözcüklerimizle buluşmasını, buna bağlı olarak da dili iyi kullanmasını ve düşünce dünyasını geliştirmesini amaçlamaktadır.

Okulumuzda Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında Edebiyat öğretmenlerimiz tarafından "Bilen Oturur" oyunu öğrencilerimizle oynanmıştır. Bilen oturur oyunu ile öğretmenlerimiz,önceden belirledikleri bazı kelimeleri ve bu kelimelerin eş anlamlılarını öğrencilerimize eğlenerek öğretmişlerdir.

Okulumuzda ayrıca Dilimizin Zenginlikleri Projesi için pano hazırlanmış ve tüm öğrencilerimizin bu konuda farkındalık oluşturmaları sağlanmıştır.

Kas

Okulumuz Gezi Kulübü Öğretmenleri tarafından Ankara-Eskişehir gezisi düzenlenmiştir. Gezide Anıtkabir, TBMM,Milli Kütüphane, Müzeler ve üniversiteler gezilmiştir. Öğrencilerimiz hem üst eğitim kurumlarını tanımış,bölümler hakkında bilgiler almış hem de tarihi ve turistik yerleri rehber eşliğinde gezerek keyifli anlar geçirmişlerdir.

Kas

Karşıyaka Belediyesi Deniz Baykal Kültür Merkezi’nde okulumuzun Karşıyaka Kaymakamlığı adına düzenlediği programla Öğretmenler Günü kutlandı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra Okul Müdürümüz Mahir Dursun açılış konuşmasını yaptı. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Kadir Kadıoğlu, bir aday ve  bir emekli öğretmenin konuşması ile devam eden programda Öğretmenler Günü sebebiyle düzenlenen yarışmalarda derece alan öğrencilere ve öğretmenlere ödülleri takdim edildi. Öğretmenler Günü için ilçemiz genelinde düzenlenen kompozisyon yarışmasında öğrencimiz birinci olmuştur. Terör ve deprem şehidi öğretmenlerin sinevizyon gösterisi sırasında Edebiyat Öğretmenimizin şiiri ve Müzik Öğretmenimizin şarkısı ile duygulu anlar yaşandı. Ardından okulumuz Edebiyat Öğretmenlerimiz tarafından yazılan "Atatürk'ün Öğretmenleri" adlı drama gösterisi öğrencilerimizce sergilendi. Program okulumuz öğretmenlerinden oluşan koronun keyifli anlar yaşatması ile sona erdi.

Deniz Baykal Kültür Merkezi'ndeki İlçe Programının ardından, okulumuza dönülmüş emekli öğretmenlerimize Okul Müdürümüz tarafından plaket takdim edilmiş, Okul Aile Birliğimiz tarafından hazırlanan program ile Emlakbank Süleyman Demirel Ailesi olarak öğretmenler günü kutlanmıştır.

Ekm

Mol ve Avogadro sayısı kimya biliminde bir ölçü birimidir. Atomlar veya moleküller için ölçme veya hesaplama işlemlerinde kullanılırlar Avogadro sayısından esinlenerek (6,02.10 üssü 23) her yıl 23 Ekim kimya bilimi ve öğrencileri tarafından Mol Günü olarak kutlanılır.

Cumhuriyetimizin 100 Yıl kutlamaları kapsamında 10. sınıf öğrencileri ile Mol Günü etkinlikleri düzenlenmiştir.  Bu kapsamda panolar süslenmiş, bilgilendirici afişler hazırlanmıştır. Öğrenciler tarafından Mol-Poly isimli bir oyun tasarlanmıştır. Bu oyun ile gün boyu öğrencilerin eğlenerek bilgilenmeleri sağlanmıştır

Ekm

Kod Haftası(CodeWeek) kodlama ve dijital okur yazarlığı eğlenceli ve ilgi çekici bir şekilde herkes için uygulanabilir hale getirmeyi amaçlayan bir çalışmadır. Kod haftası kapsamında okulumuzda eğitimde kullanılan robotik teknolojiler, üç boyutlu tasarım ve web araçlarının kullanımı konularında öğrencilerimize ve öğretmenlerimize eğitimler verilmiştir.

Ekm

lçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği ekiplerince, trafik eğitimi ve bilgilendirme faaliyetleri kapsamında okulumuz öğrencilerine seminer verilmiştir. Öğrencilerimiz, trafik kuralları, işaret levhaları, trafikte yaşam, emniyet kemerinin önemi ve yaya geçidinde yolun karşısına geçme kuralları hakkında bilgilendirilmişlerdir.

Ekm

Okulumuzun 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı Okul Aile Birliği yıllık olağan genel kurul toplantısı 20.10.2023 Cuma günü okulumuz konferans salonunda yapılmıştır.

Ekm

İzmir İl Millî Eğitim Müdürlüğü Rehberlik ve Psikolojik Danışma Hizmetleri İl Yürütme Komisyonu tarafından 2023-2024 Eğitim-Öğretim yılı için yerel hedef "Sınır Koyma" olarak belirlenmiştir. Bu kapsamda hazırlanan içeriklerden veli sunumu okulumuz rehberlik servisi tarafından gerçekleştirilmiştir.

Ekm

Rehberlik Servisimizin “Üstöğrenim Kurumlarının Tanıtılması” çalışmaları kapsamında 16.10.2023 tarihinde 12. Sınıf Öğrencilerimize, İstanbul Bilgi Üniversitesi temsilcisi Volkan Toygar tarafından “Üniversite Seçerken Dikkat Edilmesi Gereken Kriterler” başlıklı bilgilendirme yapılmış, öğrencilerin soruları yanıtlanmıştır.

Ekm

İklim değişikliğinin, çevresel sorunların farkındalığını arttırmak ve öğrencilerimizin daha sağlıklı bir dünyada yaşamalarına katkıda bulunmak amacıyla Romanya, İtalya, Portekiz, Polonya ve Çekya ile birlikte "Young Europeans-The CREW-Cerative and Responsible Environment Warriors" adlı Erasmus+ projesine başladık.

Ekm

Karşıyaka İlçesi Akıl Zeka Oyunları Turnuvasında öğrencilerimizden Ege BEĞEN Pentago Oyununda İlçe birincisi, Harun YILDIRIM Reversi Oyununda İlçe ikincisi ve Berat AKGÜN ise Mangala Oyununda İlçe üçüncüsü olmuştur. Öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Ege BEĞEN İzmir İli Akıl Zeka Oyunları Turnuvasında okulumuzu ve ilçemizi temsil ederek yarışacaktır, kendisine başarılar diliyoruz.