May

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı okulumuzda şiirler, müzik dinletisi ve dans gösterisi ile coşku içinde kutlanmıştır.

Türk Milleti’nin büyük önderi Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk gençliğine armağan ettiği bu anlamlı bayramı kutlayıp, başta Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm şehit ve gazilerimizi saygıyla anıyoruz.

May

Okulumuzda 5 Mayıs Cuma Günü Rehberlik Servisimiz tarafından Mesleki Rehberlik çalışmaları kapsamında düzenlenen  Kariyer Günü etkinliğimizi gerçekleştirdik. Katılım sağlayan tüm konuklarımıza ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Nis

Okulumuz Kız Voleybol Takımı yapılan turnuvalarda Karşıyaka İlçe 3.sü olmuştur. Öğrencilerimizi ve Beden Eğitimi Öğretmenimiz Canan ÇOBAN'ı kutluyoruz.

Nis

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı töreni öğrencilerimizin şiir ve müzik dinletileri ile kutlandı. Ayrıca Mustafa Reşit Paşa İlkokulu öğrencisi Lara Nil TOMBAZ İstiklal Marşımızın tamamını ezberden duygulu bir şekilde okumuş, Mavişehir İlkokulu Öğrencisi İnci YILMAZ 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile ilgili düşüncelerini öğrencilerimizle paylaşmış, Mavişehir İlkokulu öğrencisi İpek KÜÇÜKAVCI ise okulumuz öğrencilerinden Oya Hazal BAŞTOPÇU ile bale gösterisi sunmuşlardır. Başarılı misafirlerimiz günün anlam ve önemine uygun olarak okul idaremiz tarafından ödüllendirilmiştir. Törenimizde emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Nis

Avrupa Birliği politikaları bağlamında faaliyetler tasarlayan ve sunan European Trainning Foundation (ETF)  Derneği tarafından düzenlenen Avrupa Yeşil Beceri Ödüllü projede Okulumuz Biyoloji Öğretmeni Meltem İPEK KÜÇÜKAVCI da "ESDAL Bahçesi" adlı projesi ile yer almaktadır. Öğretmenimizi ve projeye destek sağlayan tüm öğrencilerimizi tebrik ediyoruz. Projenin sonuçları ile bilgiler Türkçe ve İngilizce olarak aşağıda sunulmuştur.

Nis

Okulumuz Onur Kurulu koordinesinde yürütülen toplum hizmeti projesi kapsamında Özel Burcu Huzurevi'ne ziyarete gidilmiştir. Huzurevi sakinleriyle muhabbet edilip, hep birlikte söylenilen şarkılarla keyifli vakit geçirilmiştir.

Nis

Okulumuz Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet KIRKPINAR'ın katkılarıyla okul bahçemize 600 civarı fidan dikimi yapılmıştır. Emek veren idareci, öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

Okulumuz öğretmenlerine EBA platformu üzerinden içerik geliştirme eğitimi verilmiştir. Vitamin programındaki bir içeriğin nasıl EBA’ya aktarılıp öğrencilere gönderilebileceği açıklanmıştır.

Öğrencilerimize EBA’daki kaynaklar, Akademik Destek platformu, BTK Akademi üzerinden sertifikalı eğitimler alabilecekleri açıklanmıştır. Ayrıca bilgeis.net gibi uzaktan eğitim alabilecekleri siteler tanıtılmıştır.

Nis

Üst öğrenim kurumlarını tanımak amacıyla okulumuz Rehberlik Servisi tarafından koordine edilen gezi ile 11. sınıf öğrencilerimizle İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Kampüsü ziyaret edilmiştir. Öğrencilerimiz önce üniversite bölümleri hakkında bilgi edinmiş ve kampüs turu yapmışlardır. Ardından İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Rektörü Sayın Prof. Dr. Yusuf BARAN öğrencilerimize hitap ederek, İYTE'nin olanakları ve üniversite seçiminde dikkat edilmesi gereken konular hakkında bilgilendirmede bulunmuştur.

Mrt

21 Mart Nevruz Bayramı okulumuz  konferans salonunda idareci, öğretmen ve öğrencilerimizin katılımıyla kutlandı.

Aynı zamanda 21 Mart Nevruz Bayramını içine alan Türk Dünyası ve Toplulukları Haftası da olması nedeniyle okulumuzda hazırlanan  program büyük ilgi gördü.

Konuşmaların, şiirlerin, eğlenceli mani atışmalarının ve renkli videoların  yer aldığı program okulumuz müzik öğretmeni ve öğrencilerinin sunduğu  müzik dinletisi ile son buldu.

Emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyoruz.

Mrt

Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümünü okulumuz konferans salonunda düzenlediğimiz program ile kutladık. Okulumuz Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Esen ÇELEBİ ve Müzik Öğretmeni Özlem Kubilay AYAN yönetiminde gerçekleştirdiğimiz törene öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz ve idari kadromuz katılmıştır. Çanakkale Zaferi'nin mimarı olan başta Mustafa Kemal Atatürk'ümüz ve aziz şehitlerimiz için saygı duruşuyla başlayan programımız İstiklal Marşı, günün anlam ve önemini belirten konuşma, oratoryo, öyküler ve şiirler ile devam etmiştir. Hey Onbeşli Türküsü ile sona eren programımız duygu dolu bir şekilde sonlanmıştır.

Mrt

İstiklal Marşımızın kabulünün 102. Yıldönümü anısına okulumuzda 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü Programı düzenlendi. Tüm öğrenci öğretmen ve idari kadromuzun hazır bulunduğu program milli değerlerimize yakışır bir şekilde gerçekleştirildi. Başta bu günlere gelmemize öncülük eden Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşlarına akabinde İstiklal Marşı Şairimiz Mehmet Akif ERSOY'a sonsuz rahmet dileyip şükranlarımızı sunuyoruz.

Mrt

Okulumuz Kızılay ve Kan Bağışı Kulübü öğretmenleri Hüseyin Çetin ÇELİK ve Ayşe Sema TOPRAK tarafından "Sensiz Olmaz İzmir" sloganıyla başlatılan kan bağış kampanyasına idarecilerimiz, öğretmenlerimiz, çalışanlarımız, 18 yaş ve üstü öğrencilerimiz ve öğrenci velilerimiz tarafından yoğun ilgi gösterilmiştir. Gösterilen duyarlılıktan dolayı tüm destek sağlayanlara teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz öğrenci ve velilerine ilkyardım konusunda seminer verildi.

Mrt

"Sanatla İyileşiyoruz" kampanyası kapsamında okulumuz olarak, deprem bölgesinde çadır kentlerde oluşturulacak sanat atölyelerinde kullanılmak üzere  malzemeler toplanmış, ilgili birimlere iletilmiştir. "Paylaştıkça çoğalan sevgimiz hepimize iyi gelecek."