Şbt

Mesleki Rehberlik çalışmaları kapsamında 12. Sınıf Sayısal grup öğrencilerimiz İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü Tanıtım Günleri Etkinliğine katılmışlardır.

Şbt

Ülkemizde 06 Şubat 2023 tarihinde 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde merkez üssü Kahramanmaraş/ Pazarcık ve Elbistan olan iki büyük depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızı anmak, deprem farkındalığı ve eğitim ilişkisinin önemine vurgu yapmak amacıyla okulumuzda Afet Hazırlık Kulübü koordinasyonunda öğretmen ve öğrencilerimizin katılımı ile çeşitli faaliyetler gerçekleştirilmiştir. Yapılan etkinliklere ait görseller aşağıda yer almaktadır.

Ock

TEKNOFEST kapsamında gerçekleştirilen fuar etkinlik alanları, uçuş gösterileri, seminerler ve aktiviteler ile toplumun her kesiminin Milli Teknoloji Hamlesi'ne olan ilgilerinin artırılması hedeflenmiştir. Bu faaliyetlerle birlikte bu sene 46 farklı teknoloji yarışmasıyla ülkemizin yetişmiş nitelikli insan kaynağına katkı sunulması amaçlanmıştır.

İlkokuldan üniversite ve üzeri seviyeye kadar her eğitim seviyesinden gençlerin, mezunların ve profesyonellerin katılabileceği yarışmalarda ön elemeyi geçen takımlara 50 Milyon TL malzeme desteği, Adana'da gerçekleştirilecek TEKNOFEST etkinliğine katılmaya hak kazanan takımlara ulaşım-konaklama desteği sağlanacak, dereceye giren takımlara ise 25 Milyon TL para ödülü verilecektir. Festivale dair detaylı bilgi ve başvuru linkleri www.teknofest.org web sitesinde mevcuttur.

TEKNOFEST 2024 bünyesinde düzenlenecek olan Teknoloji Yarışmaları'na başvurular için son tarih 20 Şubat 2024 olarak belirlenmiştir.

Teknofest Bilgilendirme Afişini incelemek için tıklayınız..

Teknofest Başvuru Kılavuzunu incelemek için tıklayınız..

Ock

12.Sınıf Öğrencilerimize Mesleki Rehberlik çalışmaları kapsamında Milli Savunma Üniversitesi tanıtımı yapılmıştır. Aynı zamanda MSÜ sınavı başvuru süreçleri hakkında açıklamalar yapılarak, öğrencilerimizin soruları yanıtlanmıştır.

Ock

Enerji kültürü oluşturulabilmesi ve çevre bilincinin geliştirilebilmesi amacıyla, 1981 yılından itibaren her yıl Ocak ayının ikinci haftası, “Enerji Tasarrufu Haftası” olarak tüm dünyada kutlanmaktadır. Enerji Tasarrufu Haftası boyunca okulumuzda da öğrencilerimize enerji kaynaklarının sınırlı olduğuna, enerjinin doğru ve tutumlu kullanımına ve kayıpların azaltılmasının önemine ilişkin farkındalık yaratmak için pano hazırlanmış, derslerde öğretmenlerimiz tarafından konun önemine değinilmiş ve Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığımızca hazırlanan https://enerji.gov.tr/evced-bilinclendirme-tanitim-ve-bilinclendirme adresinde yer alan kamu spotu videoları izletilmiştir.

Ock

Rehberlik Servisi Mesleki Rehberlik çalışmaları kapsamında, 12. Sınıf Eşit Ağırlık grup öğrencilerimiz 12 Ocak 2024 tarihinde İzmir Katip Çelebi Üniversitesi ziyaret ederek Hukuk Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi ve Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi bölümleri hakkında bilgi almışlardır.

Ara

Rehberlik Servisi Mesleki Rehberlik çalışmaları kapsamında, 12. Sınıf Sayısal grup öğrencilerimiz 22 Aralık 2023 tarihinde Dokuz Eylül Üniversitesi Mühendislik Fakültesini ziyaret ederek bölümler hakkında bilgi almışlardır.

Ara

Okulumuz Edebiyat Öğretmeni Nihan ÜNAL tarafından hazırlanan, 20-27 Aralık Mehmet Akif Ersoy'u Anma Haftası etkinlikleri öğrencilerimizin katılımlarıyla okulumuz konferans salonunda gerçekleştirildi.

May

Okulumuz Onur Kurulu Başkanı Almanca Öğretmenimiz Siber Döner'in koordinesinde sosyal sorumluluk projesi olarak Engelliler Haftası sebebiyle 15 öğrencimiz ile birlikte Hasan Kaya Özel Eğitim Okuluna bir ziyaret gerçekleştirilmiştir. Ziyarete Müzik Öğretmeni Özlem Kubilay müzik grubu öğrencileri ile birlikte eşlik etmiştir. Öğrencilerimiz minik kalplere müzikleri ve oyunlarıyla dokunmuş, hem çocukların güzel zaman geçirmelerini sağlamış, hem de kendileri son derece mutlu olmuşlardır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.

Ara

2023-2026 yılları arasında sürdürülecek olan iklim değişikliğinin, çevresel sorunların farkındalığını arttırmak ve öğrencilerimizin daha sağlıklı bir dünyada yaşamalarına katkıda bulunmak amacıyla Romanya, İtalya, Portekiz, Polonya ve Çekya ile birlikte "Young Europeans-The CREW-Cerative and Responsible Environment Warriors" adlı Erasmus+ projemizin ilk hareketliliği için İtalya’nın Bari şehrindeki Ettore Majorana Okulu'na ziyarete gidilmiştir.

Ayrıca okulumuz öğrencileri için İsviçre, İtalya, Fransa ve Almanya'ya kültürel gezi düzenlenmiştir. Gezi sırasında İsviçre Bilim Merkezi, Einstein Müzesi, Mercedes Müzesi ve Leonardo da Vinci Müzesi'ni ziyaret edilmiştir.

Yapılan her iki ziyarette de öğrencilerimiz hem bilimsel birçok alanda bilgi edinmiş hem farklı kültürlerden insanlar ile iletişim kurmuş, hem de unutamayacakları keyifli anlar yaşamışlardır.

Ara

İzmir İl Emniyet Genel Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Genel Müdürlüğü ve İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde yürütülen Siberay Projesi kapsamında 9. Sınıf öğrencilerimize seminer verilmiştir. Seminerde siber suçlar ve internet bağımlığı konusunda öğrencilerimizin farkındalıkları artırılmıştır.

Ara

Mesleki Rehberlik çalışmaları kapsamında 13.12.2023 günü 12. Sınıf öğrencilerimize Yrd.Doç.Dr. Hatice Bilmez tarafından “ 21. yy Yetkinlikleri ve Değişen Kariyer Tercihleri” konulu bilgilendirme sunumu yapılmıştır. Aynı gün Lefke Avrupa Üniversitesi tanıtımı da gerçekleştirilmiştir.

Ara

Okulumuz öğrencileri fizik öğretmeni Nihal YALÇIN ile birlikte İsviçre, İtalya, Fransa ve Almanya'ya kültürel geziye katıldı. Gezi sırasında İsviçre Bilim Merkezi, Einstein Müzesi, Mercedes Müzesi ve Leonardo da Vinci Müzesi'ni ziyaret ettik. Öğrencilerimiz bilimsel birçok alanda bilgi edindiler ve harika vakit geçirdiler.